\"חודש הניצחונות, עשרת הימים האחרונים ו'יום ירושלים העולמי'. הכרת חודש רמצ'אן ומשמעו חשובה לצה\"ל כחלק מהכרה עמוקה של תרבות שכנינו. 'הכר את אויבך' הוא מושג רחב שאינו מצטמצם בהכרה טקטית צבאית, וראוי לו שיתעמק גם ברבדים התרבותיים והלשוניים\".
\n
מאמר חדש של ד\"ר שגיא פולקה, עמית מחקר במרכז דיין באוניברסיטת תל אביב, על הקשר ההדוק בין הלחימה נגד תאוות הנפש והלחימה באמצעות הקרבת הנפש בחודש רמצ'אן.
\"תפיסת הפו\"ש בצבא הסובייטי, ולאחריו בצבא הרוסי, שונה מזו הנהוגה בצבא המערבי. הצבא הרוסי רואה חשיבות רבה בפיקוד קשיח, מדעי באופיו ברמה הטקטית, ובצמצום מרחב העצמאות של המפקד ככל שדרג הפיקוד שלו נמוך יותר. בעשרות השנים האחרונות מנסה צה\"ל להטמיע תפיסות פיקוד מערביות. בחינת המקומות שבהם תפיסות מזרחיות עשויות להשתלב בתוך התפיסה הצה\"לית עשויה להועיל\".
\n
מאמר חדש מאת שמואל שמואל, ראש המכון למחקר צבאי במרכז דדו, במלאת שנה למלחמת רוסיה-אוקראינה, ובו השווה בין הפו\"ש בצבא הרוסי והסובייטי.
\"חיזיון זה של התקוממות ספונטנית של אומה שלמה הוא מאורע נדיר. מתגלה בה, אמנם, גדולה ואצילות הראויות להערצה; אולם תוצאותיה הן כה מחרידות, שמוטה להימנע מחוויה זאת פן יבולע לאנושות\".
\n
אנטואן אנרי ז'ומיני (נולד השבוע לפני 244 שנים), היסטוריון וגנרל צרפתי (ובהמשך רוסי), בעת ששימש כראש מטהו של המרשל ניי בספרד, על המלחמה העממית.
נשים משרתות כיום במגוון תפקידי לחימה ותפקידים תומכי לחימה בצה\"ל. זאת בשל השילוב של טכנולוגיות לחימה חדשות, המעבירות חיילים וחיילות מן העורף אל לב ליבו של שדה הקרב. על אף שאינן פיזית בשדה הקרב, הן משתתפות במלחמה – אחראיות לביטחון ארצן, לביטחון חבריהן לנשק ולפגיעה ב\"אחר\".
\n
הצבתן בחדרי לחימה הממוקמים באזורי עימות יכולה לערער תפיסות מסורתיות של ביטחון, לחימה ותפקידי מגדר. לפיכך, הנרטיבים של חיילות המשרתות מאחורי הקלעים של המלחמה יכולים לספק תובנות רבות ערך בנוגע לאופן שבו \"חווים את המלחמה\" ו\"עושים מלחמה\" במרחבי הקרב.
\n
לרגל יום האישה הבין לאומי חזרנו למאמרה של פרופ' אילת הראל שהתפרסם בגיליון הראשון של חברה, צבא וביטחון לאומי, על חוויותיהן של תומכות לחימה הנמצאות ב\"חדר משלהן\" במרחב הלחימה.
\r\n\r\n\r\n \r\n\r\n\r\n \r\n\r\n\r\n","references":[],"pdf":null,"tags":["מלחמת רוסיה-אוקראינה","רמצ'אן","ז'ומיני","יום האישה הבין לאומי","כנס שדה הקרב העתידי"],"docType":"article","seo":{"metaTags":[],"metaTitle":""}}}
מאמר חדש במלאת שנה למלחמת רוסיה-אוקראינה / הקשר ההדוק בין הלחימה נגד תאוות הנפש והלחימה באמצעות הקרבת הנפש בחודש רמצ'אן / הגותו של ז'ומיני על המלחמה העממית / יום האישה הבין לאומי: חוויותיהן של תומכות לחימה הנמצאות ב"חדר משלהן" במרחב הלחימה / הרצאתו של סא"ל (מיל') ד"ר תומר סימון בכנס שדה הקרב העתידי השני
"חודש הניצחונות, עשרת הימים האחרונים ו'יום ירושלים העולמי'. הכרת חודש רמצ'אן ומשמעו חשובה לצה"ל כחלק מהכרה עמוקה של תרבות שכנינו. 'הכר את אויבך' הוא מושג רחב שאינו מצטמצם בהכרה טקטית צבאית, וראוי לו שיתעמק גם ברבדים התרבותיים והלשוניים".
מאמר חדש של ד"ר שגיא פולקה, עמית מחקר במרכז דיין באוניברסיטת תל אביב, על הקשר ההדוק בין הלחימה נגד תאוות הנפש והלחימה באמצעות הקרבת הנפש בחודש רמצ'אן.
"תפיסת הפו"ש בצבא הסובייטי, ולאחריו בצבא הרוסי, שונה מזו הנהוגה בצבא המערבי. הצבא הרוסי רואה חשיבות רבה בפיקוד קשיח, מדעי באופיו ברמה הטקטית, ובצמצום מרחב העצמאות של המפקד ככל שדרג הפיקוד שלו נמוך יותר. בעשרות השנים האחרונות מנסה צה"ל להטמיע תפיסות פיקוד מערביות. בחינת המקומות שבהם תפיסות מזרחיות עשויות להשתלב בתוך התפיסה הצה"לית עשויה להועיל".
מאמר חדש מאת שמואל שמואל, ראש המכון למחקר צבאי במרכז דדו, במלאת שנה למלחמת רוסיה-אוקראינה, ובו השווה בין הפו"ש בצבא הרוסי והסובייטי.
"חיזיון זה של התקוממות ספונטנית של אומה שלמה הוא מאורע נדיר. מתגלה בה, אמנם, גדולה ואצילות הראויות להערצה; אולם תוצאותיה הן כה מחרידות, שמוטה להימנע מחוויה זאת פן יבולע לאנושות".
אנטואן אנרי ז'ומיני (נולד השבוע לפני 244 שנים), היסטוריון וגנרל צרפתי (ובהמשך רוסי), בעת ששימש כראש מטהו של המרשל ניי בספרד, על המלחמה העממית.
נשים משרתות כיום במגוון תפקידי לחימה ותפקידים תומכי לחימה בצה"ל. זאת בשל השילוב של טכנולוגיות לחימה חדשות, המעבירות חיילים וחיילות מן העורף אל לב ליבו של שדה הקרב. על אף שאינן פיזית בשדה הקרב, הן משתתפות במלחמה – אחראיות לביטחון ארצן, לביטחון חבריהן לנשק ולפגיעה ב"אחר".
הצבתן בחדרי לחימה הממוקמים באזורי עימות יכולה לערער תפיסות מסורתיות של ביטחון, לחימה ותפקידי מגדר. לפיכך, הנרטיבים של חיילות המשרתות מאחורי הקלעים של המלחמה יכולים לספק תובנות רבות ערך בנוגע לאופן שבו "חווים את המלחמה" ו"עושים מלחמה" במרחבי הקרב.
לרגל יום האישה הבין לאומי חזרנו למאמרה של פרופ' אילת הראל שהתפרסם בגיליון הראשון של חברה, צבא וביטחון לאומי, על חוויותיהן של תומכות לחימה הנמצאות ב"חדר משלהן" במרחב הלחימה.