\"לפני המלחמה עם אוקראינה התאמן הצבא הרוסי למלחמה נגד אויב מוסכמי, ובה בעת ניסה ליישם לקחים שנלמדו במלחמות מקומיות. ב־24 בפברואר 2022 הוא פעל באופן שונה מאימוניו ומהכנת הכוחות. תהליך בניין הכוח הרוסי יצר כוח שיודע לפעול רק בשני תרחישים בינריים, ולכן חוסר הגמישות בבניין הכוח הוביל יחד עם סיבות נוספות הקשורות בהפעלת הכוח לתוצאות לא טובות בתחילת המלחמה\".
\n
מאמר חדש מאת ד\"ר אייל ברלוביץ' במלאת שנה למלחמת רוסיה-אוקראינה, על מה קורה כאשר מצגת פוגשת מציאות.
\"כל מלחמה יוצרת את הגיבורים שלה. אין ספק שארז היה גיבור הלחימה של צה”ל בחזבאללה. אלפי לוחמים חיקו את ארז, לעיתים אף באופן לא מודע - סגנון הדיבור, צורת ההליכה שלו, האופן שבו החזיק ברובה\".
\"בגלל ההיבטים ההייטקיים שלה נוטה ישראל לראות את עצמה כמהדורה מזרח תיכונית של ארצות־הברית, ולכן היא מתמקדת במיוחד בלקחים שהפיקו האמריקנים מהפעלת כוחותיהם במלחמת המפרץ. אבל האמת היא שמבחינת רבות דומה ישראל לעיראק\".
\"צה\"ל משמש כור היתוך, בית יוצר לחינוך למופת, סדנא לחישול המשמעת ולפיתוח נכונות ההקרבה למען הכלל. מבלעדי כל אלה יגברו הסכנות והמכשולים לאחדותו של העם ולהתקדמותו הבסיסית בכל מערכות חייו\".
\n
מתוך אגרת שכתב לוי אשכול, ראש הממשלה ה־3 (נפטר השבוע לפני 54 שנים).
\"הגמישות עוברת כחוט השני בכל רמות הפעולה והמחשבה הצבאית, כדרישה בסיסית והכרחית להתמודדות בקרב. האתגרים ומאפייני שדה הקרב המודרני כפי שצה\"ל ניתח, יחייבו את המג\"ד ביבשה להיות יצירתי וגמיש.
\n
מתוך כך מתפתחת בצה\"ל ובזרוע היבשה ההבנה כי לצד יכולת פעולה רב־חילית ובסביבה רב־זרועית, קיים הכרח לפתח בקרב דור המג\"דים הבא יכולות פיקוד התומכות גמישות ארגונית ומחשבתית, ומיצוי של מגוון היכולות הקיימות בלחימה. אך האם בניין הכוח בזרוע היבשה אכן תומך את ההבנה הזאת?\".
\n
מאמר לסופ\"ש מאת סא\"ל איתן סמואל, שסוכם לתפקיד סגן מפקד עוצבת בני אור, על מודל פיתוח למג\"ד גמיש מחשבתית.
\r\n\r\n\r\n \r\n\r\n\r\n \r\n\r\n\r\n","references":[],"pdf":null,"tags":["מלחמת רוסיה-אוקראינה","ארז גרשטיין","מלחמת המפרץ","גמישות מחשבתית","כנס שדה הקרב העתידי"],"docType":"article","seo":{"metaTags":[],"metaTitle":""}}}
מאמר חדש נוסף במלאת שנה למלחמת רוסיה-אוקראינה / 24 שנים ללכתו של תא"ל ארז גרשטיין / מודל פיתוח למג"ד גמיש מחשבתית / לוי אשכול על צה"ל ככור היתוך / 32 שנים לסוף מלחמת המפרץ הראשונה / הרצאתו של אלוף (מיל') תמיר הימן בכנס שדה הקרב העתידי השני
"לפני המלחמה עם אוקראינה התאמן הצבא הרוסי למלחמה נגד אויב מוסכמי, ובה בעת ניסה ליישם לקחים שנלמדו במלחמות מקומיות. ב־24 בפברואר 2022 הוא פעל באופן שונה מאימוניו ומהכנת הכוחות. תהליך בניין הכוח הרוסי יצר כוח שיודע לפעול רק בשני תרחישים בינריים, ולכן חוסר הגמישות בבניין הכוח הוביל יחד עם סיבות נוספות הקשורות בהפעלת הכוח לתוצאות לא טובות בתחילת המלחמה".
מאמר חדש מאת ד"ר אייל ברלוביץ' במלאת שנה למלחמת רוסיה-אוקראינה, על מה קורה כאשר מצגת פוגשת מציאות.
"כל מלחמה יוצרת את הגיבורים שלה. אין ספק שארז היה גיבור הלחימה של צה”ל בחזבאללה. אלפי לוחמים חיקו את ארז, לעיתים אף באופן לא מודע - סגנון הדיבור, צורת ההליכה שלו, האופן שבו החזיק ברובה".
"בגלל ההיבטים ההייטקיים שלה נוטה ישראל לראות את עצמה כמהדורה מזרח תיכונית של ארצות־הברית, ולכן היא מתמקדת במיוחד בלקחים שהפיקו האמריקנים מהפעלת כוחותיהם במלחמת המפרץ. אבל האמת היא שמבחינת רבות דומה ישראל לעיראק".
"צה"ל משמש כור היתוך, בית יוצר לחינוך למופת, סדנא לחישול המשמעת ולפיתוח נכונות ההקרבה למען הכלל. מבלעדי כל אלה יגברו הסכנות והמכשולים לאחדותו של העם ולהתקדמותו הבסיסית בכל מערכות חייו".
מתוך אגרת שכתב לוי אשכול, ראש הממשלה ה־3 (נפטר השבוע לפני 54 שנים).
"הגמישות עוברת כחוט השני בכל רמות הפעולה והמחשבה הצבאית, כדרישה בסיסית והכרחית להתמודדות בקרב. האתגרים ומאפייני שדה הקרב המודרני כפי שצה"ל ניתח, יחייבו את המג"ד ביבשה להיות יצירתי וגמיש.
מתוך כך מתפתחת בצה"ל ובזרוע היבשה ההבנה כי לצד יכולת פעולה רב־חילית ובסביבה רב־זרועית, קיים הכרח לפתח בקרב דור המג"דים הבא יכולות פיקוד התומכות גמישות ארגונית ומחשבתית, ומיצוי של מגוון היכולות הקיימות בלחימה. אך האם בניין הכוח בזרוע היבשה אכן תומך את ההבנה הזאת?".
מאמר לסופ"ש מאת סא"ל איתן סמואל, שסוכם לתפקיד סגן מפקד עוצבת בני אור, על מודל פיתוח למג"ד גמיש מחשבתית.