
כיום סופה, שלמה ברר, 1957, 396 עמודים
כל אדם בישראל ימצא את דיוקנו בתוך ספרו של שלמה ברר, לא רק אם הוא עצמו השתתף במבצע ההיסטורי המופלא, אלא גם אם לא זכה להשתתף בו. כי הסופר, בהעלותו את רשמיו על אנשים ומצבים, מעביר בפנינו קליידוסקופ של העם כולו. סיפורו של ברר דוהר בתנופה ממש כשם שדהרו המאורעות עצמם באותם ימים גדולים. ובכל זאת מצטייר לפנינו כל פרט, כל פרצוף, אם חשוב ואם טפל, על האפרוריות שבו, על עגמת הנפש שבו, בקווים ברורים - משל היה אדם מצליח לתאר בפרוטרוט את שלל המאורעות שבחלום חולף. עינו של המחבר אינה מתעלמת אעף מתואר הטבע, שגם לגביו הוא מפעיל את כשרון תאירו הגדול. הכל נרקם לתוך רקמה ספרותית, מעשה ידי אמן. ברר נותן לנו ציור מאוד נאמן, ולכן מרתק, של אדם אחד בתוך המערכה, מהרגע, מבלבל החושים, של קריאה לגיוס, ועד דמדומי המסע במדבר - דמדומים גדושי רוממות רוח ותוגה.
ובעוד אנו עוקבים אחרי המערכה מזויתו האישית של המחבר, הנה הוא מעביר אותנו לשדות הקרב עצמם - ונשימתינו נעצרת.
תיאורי הקרב בספר, ובמיוחד תיאורי הקרבות על המיטלה וסביבות רפיח, מהווים כשל עצמם יצירה מלאת מתח ובעלת רמה ספרותית גבוהה מאוד.
"כיום סופה" מהווה לא רק תעודה רבת-ערך לגבי הפרשה האגדית ששמה "מבצע קדש" - אלא גם תוספת בעל אופי מיוחד לספרותינו.
שלמה ברר נולד ב-1919 ברומניה. עלה לארץ ב-1940. ב-1943 צורף למחלקה ללוחמה פסיכולוגית נגד הנאצים, והשתתף בשידורים לארצות הבאלקן הכבושות.
אחרי שרותו בצה"ל השתתף בשידורי קול ישראל . ב-1950 ביקר בעדן כדי לראות מקרוב את תהליך עליית יהודי תימן, מבצע "מרבד הקסמים" - ושידר את רשמיו בסדרת סקירות על המאורע ב"קול ישראל". ספרו על אותה פרשה " על כנפי נשרים" יצא לאור בעברית (הוצאת מסדה) ובאנגלית (בארה"ב ובאנגליה), וזכה להצלחה רבה.